Μύκονος  
Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Back HOME ::


Ταξίδια - "Μύκονος"  


Μυκονος - Μυλοι
Mykonos
Μυκονος - Βενετια
Ο καιρός ήταν βροχερός όταν φθάσαμε. Αποβιβαστήκαμε με τις βάρκες στο καινούργιο λιμάνι. Φυσούσε, έριχνε ένα ψιλόβοροχο, τα σύννεφα ήταν βαριά στον ουρανό. Μόλις έφθασε το λεωφορείο αμέσως επιβιβαστήκαμε γαι να γλυτώσουμε γρήγορα απ' τον αέρα κα τη βροχή που στο μεταξύ είχαν δυναμώσει. Ο οδηγός περίμενε κανα τέταρτο και για κάποιους άλλους επιβάτες που κατέβαιναν από τη σκάλα του πλοίου αργοπορημένοι. Στη τακτή ώρα έβαλε μπρος και ξεκίνησε για τη χώρα.

Ο δρόμος ήταν όλο στροφές και ο οδηγός έτρεχε σαν δαιμονισμένος. Αριστερά μας απλώνονταν τα άσπρα οικήματα του Τούρλου, μετά το ξενοδοχείο Λητώ όπου ένα απ' τα αστυνομικά του Γιάννη Μαρή το "Έγκλημα στη Μύκονο", διαδραματίζεται —στο ξενοδοχείο Λητώ, με τη μικρή του παραλία μπροστά, όπου έκανε βόλτα αμέριμνο, ένα μικρό κοπάδι από πάπιες, για να φθάσουμε πλέον στο παλιό Ρεμέτζο - το τέρμα, όπου και κατεβήκαμε.

Το "Έγκλημα στη Μύκονο" αρχίζει με την εμφάνιση στο νησί ενός εφοπλιστή, ο οποίος φθάνει εκεί με τη θαλαμηγό του, συνοδευόμενος από την παρέα του: τον Ιταλό μαρκήσιο Τζερόνυμο Μοντεπέλο-Καλβίνι, τον Αντώνη Χαραλάμπους, την ωραία Μάγδα Αντωνέσκου και τη νεαρή Λίλιαν Ταξιάρχη, την ανηψιά του. Αυτοί, μαζί με κάποιους άλλους, τον μετρ του πολυτελούς ξενοδοχείου κ. Γεράσιμο, τη ρεσεψιονίστ-γραμματέα Ελένη, έναν μυστηριώδη άντρα, τον Ιάσονα Ντάνινο, και τον δικηγόρο Αντωνόπουλο, είναι τα πρόσωπα του δράματος. Τα μέλη της παρέας του εφοπλιστή απολαμβάνουν τις διακοπές τους, χορεύουν, συζητούν, φλερτάρουν, κολυμπούν στη θεσπέσια γαλάζια θάλασσα. Και ξαφνικά, ένας από τη συντροφιά βρίσκεται νεκρός. Ποιος τον σκότωσε; Άντρας ή γυναίκα; Ποια είναι τα κίνητρα του εγκλήματος; Ζήλια; Εκδίκηση; Συμφέρον;

Στη Χώρα αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το άγαλμα της Μαντώς που ήταν κοντά στη στάση. Ο καιρός δεν επέτρεπε μακρύτερες βόλτες προς τη Βενετία, ή τους Μύλους, ή τον Ορνό. Καθίσαμε στο μοναδικό ανοιχτό καφενείο στην παραλία όπου παραγγείλαμε καφέ και αμυγδαλωτό.

Σίγουρα η Μϋκονος δεν είναι γαι επίσκεψη μέσα στο Νοέμβριο. Οι τουρίστες είναι απόντες, οι λίγιο εναπομείναντες ντόπιοι δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τους πλην εξαιρέσεων, οι υπόλοιποι βρίσκονται στην Αθήνα σε άλλες δουλειές που έχουν. Η Μύκονος περιμένει τους επισκέπτες από το Μάιο και μετά —ως τότε, βρίσκεται σε χειμερία νάρκη!

Ήπιαμε τον καφέ μας και κάπως απογοητευμένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής γαι το πλοίο που μας περίμενε στο λιμάνι. Η αναχώριση μας ήταν για τις οκτώ μ.μ. Αντίο Μύκονο! βλέπαμε τα νησί να απομακρύνεται τυλιγμένο στο θολό γκρίζο κάδρο των χαμηλών σύννεφων, πάνω από μια θάλασσα που έσκαγε με θόρυβο στις ακτές του.

Yannis Maris
Μύκονο έχε γειά! Θα ξανάρθουμε!


Mykonos Chora
Μυκονος - Χωρα

Ζορμπας - Συρτακι
Mykonos Venetia
© 2023 magikokouti gr | Ταξιδια Μυκονος | November 15, 2023