Μύκονος  
Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  HOME ::


Ταινίες με Θέμα - "Ταξίδια"
 • Ινδίες

  • YoWindow.com Forecast by yr.no

   Στην Κόψη του Ξυραφιού 1984

   "Πόθος που ούτε γυναίκα, ούτε χρήμα μπορούσε να ικανοποιήσει"

   Razor's Edge - Bill Murrey (Larry Darrell)
   Razor's edge

   Είχε τα πάντα και δεν ήθελε τίποταΕίχε τα πάντα και δεν ήθελε τίποτα. Έμαθε πως δεν είχε τίποτα και θέλησε τα πάντα. Έσωσε τον κόσμο και μετά τον διέλυσε. Το μονοπάτι για τη φώτιση είναι τόσο στενό όσο η κόψη του ξυραφιού.

   Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί με θέμα κάποιο ταξίδι. Μακρινές χώρες όπου βρέθηκαν οι ήρωες - είτε τυχαία, είτε λόγω περιστάσεων. Κάποιες φορές αυτό γίνεται κατ' επιλογήν.
   Αυτό είναι και η περίπτωση του ήρωα της ταινίας "The Razor's Edge" Larry Darrell - που διάλεξε τις Ινδίες να βρει τη Φώτιση, τη Σωτηρία, στο πρόσωπο ενός Γκουρού (Lama).

   Έργο με θέμα τις Ινδίες είναι η ταινία στην "Κόψη του Ξυραφιού", 1984. Πρωταγωνιστούν: Bill Murray, Teresa Russell. Σκηνοθεσία: John Byrum - Παραγωγός εταιρεία η Columbia. Βασισμένη στο έργο του συγγραφέα Somerset Maugham.

   Tyrone Power, 1914 - 1958 (44)
   Tyron Power

   Η ταινία είναι remake της ταινίας του 1946 (απ' όπου και το video), με τους Tyrone Power, Gene Tierney. Σκηνοθεσία: Edmund Goulding - Παραγωγός εταιρεία η Fox.

   Εικόνα (άνωθεν) Αρχική Πηγήπερισσότερα γι' αυτή την ταινία, στο Big écran

 • Σπέτσες (νήσος, Ελλάδα)

  • Ο Μάγος - The Magus

   Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Καντίς Μπέργκεν, Άννα Καρίνα, Άντονυ Κουίν. Σενάριο John Fowles, Με φόντο το κοσμοπολίτικο (όχι και τόσο την εποχή που γράφτηκε το μυθιστόρημα) νησί Σπέτσες όπου ο συγγραφεύς John Fowles, πέρασε αρκετά χρόνια εργαζόμενος ως δάσκολος στην Κοριαλένειο Σχολή, εκτυλίσσεται μια περίεργη ιστορία με επίκεντρο έναν ονομαζόμενο Μάγο κάτοικο του νησιού. Ο συγγραφεύς επηρρεαζόμενος από την παράξενη προσωπικότητα του κατοίκου τον ακολουθεί σε μια φιλοσοφική έρευνα ως προς την ύπαρξη του θεού.


   John Fowles - The Magus
   The Magus
   Η ταινία δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία καθώς εστιάζει στην πλοκή ενώ κύριος λόγος του βιβλίου υπήρξε η φιλοσοφική αναζήτηση του Άγνωστου που μας περιβάλλει. Εικόνα Αρχική πηγήπερισσότερα γι' αυτή την ταινία στο Big écran


7 Years in Tibet
Big Ecran
  © 2018 magikokouti gr