bulletΣυνταγές Magi


Καλοκαιρινές Συνταγές

Παγωτό Κρέμα - σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
  1. 4 Αυγά
  2. 2 κουτάκια σαντιγύ μάρκας Morfat
  3. 2 κουτιά Ζαχαρούχο εβαπορέ (βάζουμε 11/2)
  4. 2 Κουβερτούρες (πλάκες) Παυλίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε τη Morfat ν' αφρατέψει, προσθέτουμε το Ζαχαρούχο και τα 4 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα σφιχτή.
  2. Χωρίζουμε αυτό το μείγμα στα δύο
  3. Στο ένα μισό προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα κατόπιν τους κρόκους καλά χτυπημένους. Το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Στο άλλο μισό μείγμα προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού προηγουμένως την έχουμε λυώσει καλά σε μπαιν-μαρί. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα για δεκαπέντε περίπου λεπτά στο ψυγείο (κατάψυξη) αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει - να απλωθεί ομοιόμορφακαι σε σκεύος μακρόστενο και χαμηλό (τύπου τάπερ).
  5. Βγάζουμε απ' την κατάψυξη μετά από την καθορισμένη πριν ώρα το μείγμα με την κουβερτούρα.
  6. Προσθέτουμε αδειάζοντας από πάνω και στρώνοντας καλά το αρχικό μείγμα με τη μαρέγκα και τους κρόκους. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
  7. Σε μισή ώρα περίπου γαρνίρουμε με μπόλικη κουβερτούρα (έχουμε αφήσει κατά μέρος 2 κομάτια από την κουβερτούρα) σε ξύσμα ώστε να σκεπαστεί το παγωτό και τοποθετούμε πάλι για 2-3 ώρες στην κατάψυξη. Μπορούμε να καλύψουμε το παγωτό και με κακάο μάρκας Van Hauten.

Bon Appétit!

Close Window
12345 <<Προηγ. • >>Επόμ.

© magiko kouti 2015 | Συνταγές | Εποχιακές | Παγωτό φόρμας κρέμα σοκολάτα | December 2, 2015