|
Συνταγές Magi
|
Καλοκαιρινές Συνταγές |
Παγωτό Κρέμα - σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ
- 4 Αυγά
- 2 κουτάκια σαντιγύ μάρκας Morfat
- 2 κουτιά Ζαχαρούχο εβαπορέ (βάζουμε 11/2)
- 2 Κουβερτούρες (πλάκες) Παυλίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τη Morfat ν' αφρατέψει, προσθέτουμε το Ζαχαρούχο και τα 4 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα σφιχτή.
- Χωρίζουμε αυτό το μείγμα στα δύο
- Στο ένα μισό προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα κατόπιν τους κρόκους καλά χτυπημένους. Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στο άλλο μισό μείγμα προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού προηγουμένως την έχουμε λυώσει καλά σε μπαιν-μαρί. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα για δεκαπέντε περίπου λεπτά στο ψυγείο (κατάψυξη) αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει - να απλωθεί ομοιόμορφακαι σε σκεύος μακρόστενο και χαμηλό (τύπου τάπερ).
- Βγάζουμε απ' την κατάψυξη μετά από την καθορισμένη πριν ώρα το μείγμα με την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε αδειάζοντας από πάνω και στρώνοντας καλά το αρχικό μείγμα με τη μαρέγκα και τους κρόκους. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
- Σε μισή ώρα περίπου γαρνίρουμε με μπόλικη κουβερτούρα (έχουμε αφήσει κατά μέρος 2 κομάτια από την κουβερτούρα) σε ξύσμα ώστε να σκεπαστεί το παγωτό και τοποθετούμε πάλι για 2-3 ώρες στην κατάψυξη. Μπορούμε να καλύψουμε το παγωτό και με κακάο μάρκας Van Hauten.
Bon Appétit!
Close Window
|
|
© magiko kouti 2020 | Συνταγές
| Εποχιακές | Παγωτό φόρμας κρέμα σοκολάτα |
December 31, 2020 |