χαλβάς

Συνταγές “Χαλβάς Σιμιγδαλένιος” - Μια παραδοσιακή Συνταγή

Xαλβάς σιμιγδαλένιος
Ισχύει η παλιά αναλογία: 1 (λάδι) 2 (σιμιγδάλι) 3 (ζάχαρη) 4 (νερό)
  • ΥΛΙΚΑ:
    • 1/2 φλ. τσ. αμύγδαλα
    • 2 φλ. τσ.συμιγδάλι χοντρό
    • 1 φλ. τσ. βούτυρο ή βιτάμ
    • 3 φλ. τσ. ζάχαρη
    • 4 φλ. τσ. νερό
    • κανελογαρύφαλλα
    • φλούδα πορτοκαλιού
    • 1 φλ. τσ. ακόμη ζάχαρη (για το σιρόπι)
    • ζάχαρη άχνη
    • κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεματάς τα αμύγδαλα και αφαιρείς το φλούδι.Τα κόβεις σε μακρόστενα κομματάκια ή παίρνεις τα έτοιμα ήδη κομμένα και ασπρισμένα. Τα καβουρντίζεις για λίγο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τα αποσύρεις με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνεις το συμιγδάλι στην κατσαρόλα με το βούτρο ή το λάδι ή το βιτάμ και ανακατεύεις σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά μέχρις ότου αρχίζει να ξανθαίνει. Προσθέτεις τα φυλαγμένα αμύγδαλα. Όταν το μείγμα πάρει χρώμα ξανθωπό, αποσύρεις απ' τη φωτιά.

Για το σιρόπι— Βράζεις τη ζάχαρη με το νερό, τα κανελογαρύφαλλα, τη φλούδα πορτοκαλιού επί 10-14 λεπτά —χρόνος ώσπου να δέσει. Περιχύνεις το χαλβά και ανακατεύεις ακόμη μερικά λεπτά. Τον αποσύρεις για να τον τοποθετήσεις σε φόρμα.

Για το σερβίρισμα— Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν τον βγάλεις απ' τη φόρμα.


Bon appétit!

Κλείσιμο παράθυρου


top
back
12345 <<Προηγ. • >>Επόμ.
© magikokouti 2015 | Συνταγες - Χαλβας Σιμιγδαλενιος | 31-dec-20