Γλυκά - Συνταγές |
Τιραμισού - Tirami su
ΥΛΙΚΑ
- 1 και 1/2 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια (Filadelfia Kraft) ή Mascarpone
- 1 μεγάλο κουτί Κρέμα Γάλακτος
- 5 ;έως 8 αυγά (κρόκοι)
- Μπισκότα Σαβαγιάρ (2-3 πακέτα)
- Κακάο (μάρκας Van Hauten)
- κονιάκι (brandy Μεταξά)
- Ζάχαρη
- Καφές (εσπρέσσο ή Γαλλικός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε χτυπώντας καλά το τυρί με τη κρέμα γάλακτος
- Αναμειγνύουμε τους 8 κρόκους με 1/3ο κονιάκ και 9 κουταλιές ζάχαρη
- Ενώνουμε την καλά κτυπημένη κρέμα με το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη, κτυπώντας λίγο ακόμη
- Ετοιμάζουμε δυνατό καφέ espresso ή Γαλλικό στον οποίο προσθέτουμε 1/3ο φλ. κονιάκ
- Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιά στον καφέ και τα τοποθετούμε στο ταψί
- Στρώνουμε σε όσες στρώσεις πάρουν τα σαβουαγάρ στο ταψί.
- Μόλις τελειώσουμε με τα μπισκότα, ρίχνουμε στρώνοντας καλά - καλύπτοντας τα, την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο
- Μετά από 10 περίπου ώρες το γλυκό έχει πήξει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Bon Appétit!
Close Window
|