Magiko KoutiSimple, Free Image and File Hosting at MediaFire

Ειδήσεις - Τύπος Επαρχία 2005

Πέμπτη, 6.10.2005
Μεθυσμένος οδηγός πήρε στο λαιμό του τρεις αθώους
Νεκροί ο εμπορικός πράκτορας της εταιρίας «Μύλοι Θράκης», η σύζυγός του ασφαλιστική σύμβουλος και η κουνιάδα του, αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου.
Μεθυσμένος οδηγός πήρε στο λαιμό του τρεις αθώους…Αν και πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από το τριπλό θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, σε βαρύ κλίμα έγινε σήμερα στο τριμελές Εφετείο Θράκης η δίκη με κατηγορούμενο.

Τα παιδιά των θυμάτων Ανέστης και Χρήστος Σπανίδης αλλά και συγγενείς, ήταν ακόμη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επιτίθεντο φραστικά στον άνθρωπο που με την απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά του, εμβόλισε από πίσω το ανυποψίαστο Ι.Χ. -που εκινείτο με μικρή ταχύτητα γιατί θα έστριβε σε κοντινή ταβέρνα- των ανθρώπων που ενώ πήγαιναν σε γλέντι, αντάμωσαν τον χάρο... Στην πολιτική αγωγή ήταν οι δικηγόροι Δημ. Αμπατζής και Ευαγγ. Λαμπάκης και στην πλευρά της υπεράσπισης οι Θεόδωρος Αγγλιάς και Δημήτριος

Κύριε Αμπατζή, ένα ιδιαίτερα τραγικό τροχαίο με τρία θύματα, θυμίστε μας κάτω από ποιες συνθήκες έγινε;

-Ήταν ένα πρωτοφανές ατύχημα που συνέβη στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο του 2001, όπου ο οδηγός κινούμενος στον δρόμο Αλεξανδρούπολης - Χιλής, με μια υπερβολή ταχύτητα που έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, χτύπησε από πίσω όχημα προπορευόμενο, ώστε να προκαλέσει τρομακτικές υλικές ζημιές στο προπορευόμενο αυτοκίνητο και να αφαιρέσει τρεις ζωές - των επιβαινόντων επιβατών.

Σήμερα εκδικάστηκε η κατ' έφεση δίκη, τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών εισήχθησαν εξ αμελείας τελεσθέντα, γιατί τότε ακόμα δεν είχε αλλάξει η νομολογία -όπως έγινε με το ατύχημα των Τεμπών αργότερα, θεωρώντας το αδίκημα τελούμενο με ενδεχόμενο δόλο, ώστε οι ποινές να είναι εξαιρετικά απεχθέστερες- και το δικαστήριο δεν μείωσε καθόλου τις ποινές, έμεινε σ' αυτές της πρωτόδικης απόφασης, αποδίδοντας δικαιοσύνη τουλάχιστον όπως εισήχθη το αδίκημα.

Βέβαια ο κατηγορούμενος δεν είχε ενστάσεις έλλειψης υπαιτιότητάς του, παραδέχτηκε την υπαιτιότητά του, ήταν σε μέθη 2,70 που είναι εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αλκοόλης στο αίμα και θεωρούμε ότι αυτός ήταν και ο κύριος λόγος -της υπαίτιας μέθης- που προκάλεσε το ατύχημα όπως έγινε», λέει ο κ. Αμπατζής.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο Γιώργος Σπανίδης εμπορικός διευθυντής στην εταιρία «Μύλοι Θράκης», η σύζυγός του Μαρία Σπανίδου ασφαλιστικός πράκτορας και η αδελφή της συζύγου του, Έλη Κεχαγιά που υπήρξε αντιδήμαρχος στο Διδυμότειχο - κατά τον χρόνο θανάτου ήταν εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.
Εκείνη την ημέρα όπως ελέχθη, πήγαιναν σ' ένα εστιατόριο, στο 7ο χιλιόμετρο έξω από την Αλεξανδρούπολη και το ατύχημα συνέβη έξω από το ξενοδοχείο «Αλεξάντερ» της Αλεξανδρούπολης, σε ευθεία -με πλήρη ορατότητα, με πλήρη φωτισμό και με όχι ιδιαίτερη κίνηση- με ταχύτητα του αυτοκινήτου των παθόντων που δεν ξεπερνούσε τα 40-50 χιλιόμετρα την ώρα, όταν και από πίσω ήρθε βολίδα το αυτοκίνητο του Παντελή Χατζόπουλου, που τους πέταξε 30 μέτρα μακριά, χτύπησαν σε κολώνα και βρήκαν όλοι τους τραγικό θάνατο.

Ο κατηγορούμενος που ακολούθησε αυτό το δρομολόγιο, είχε πιει σε ταβερνάκι, είχε αφήσει στο σπίτι τον φίλο του και πήγαινε να ταΐσει τα σκυλιά του στα Δίκελλα. Όπως είπαν και οι δύο συνήγοροί του είναι συντετριμμένος απ΄ όλο το συμβάν και ζήτησαν να του καταλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ο ίδιος δεν έκανε καμιά κίνηση να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, γιατί το κλίμα ήταν οξυμένο και δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Μενόπουλος ζήτησε το δικαστήριο να μείνει έξω από συναισθηματικές ακρότητες, να δει την οπτική του κατηγορουμένου που ήταν στην βάση του «φταίω και πρέπει να πληρώσω», ανέπτυξε την θεωρία των ισοδύναμων όρων όπου πολλοί κρίκοι οδηγούν στην αλυσιδωτή σχέση αιτίου και αποτελέσματος, ζητώντας μια τιμωρία μέσα στα πραγματικά πλαίσια. Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 5 ετών και 2 μηνών στον Παντελή Χατζόπουλο που παρακολουθούσε την δίκη με σκυμμένο κεφάλι.
Μελαχροινή Μαρτίδου
Μόνιμη διεύθυνση άρθρου:
http://www.xronos.gr/view.cgi?newsid1128571200,29189,
Παρασκευή, 2.9.2005
Την σκότωσε ο σύζυγός της με μονόκαννο
Συνελήφθη ο δράστης στο Μακρυχώρι Νέστου.

Από την διενεργούμενη προανάκριση σχετικά με την δολοφονία 69χρονης στην Καβάλα που έλαβε χώρα πρωϊνές ώρες σήμερα, προέκυψε ότι δράστης αυτής, είναι ο 76χρονος σύζυγός της, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς περί ώρα 4 μ.μ. στο Μακρυχώρι Νέστου Καβάλας (πατρικό του χωριό), οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Καβάλας και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι τις πρωϊνές ώρες ιδίας ημέρας, προέβη στον θανάσιμο τραυματισμό της συζύγου του, πυροβολώντας αυτή μια φορά στο κεφάλι με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησία του γιου του. Η είδηση δημοσιεύεται στην 4η σελίδα.

Μόνιμη διεύθυνση άρθρου:
http://www.xronos.gr/view.cgi?newsid1125633600,78887,
Παρασκευή, 30.9.2005
Ο τενεκές αντί για τυρί ήταν γεμάτος χρυσές λίρες!
Η μάνα κάθε τόσο καλούσε τον γιο από την Κομοτηνή να της επισκευάσει τον τοίχο της αυλής που έπεφτε κι όταν ο γιος ανέλαβε να φανεί συνεπής, τότε φάνηκε και τυχερός.

Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα, λέει η παροιμία και ο συμπολίτης από την Αίγειρο που ζει στην Κομοτηνή φαίνεται ότι είχε και τα δύο και τύχη και ριζικό και περπάτησε κατευθείαν στον στόχο, που δεν ήταν άλλο από ένα μισό τενεκέ που δεν είχε βέβαια μέσα τυρί, αλλά ήταν γεμάτος με λίρες!

Το περιστατικό που σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έγινε πριν 20 περίπου μέρες, έχει ως εξής: Εδώ και πολύ καιρό η γριά μητέρα ενός συμπολίτη του ζητούσε να την επισκεφθεί και να κάνει κάποιο μερεμέτι στον τοίχο της αυλής που είχε αρχίσει να πέφτει, αλλά ο γιος, πότε με την δουλειά, πότε με την οικογένεια, ξεχνούσε να εκπληρώσει την επιθυμία της μητέρας του, ώσπου στις συνεχείς οχλήσεις, αποφάσισε να της κάνει το χατίρι.

Πήρε λοιπόν τα κατάλληλα εργαλεία, καθώς και λίγο τσιμέντο και άμμο και άρχισε να γκρεμίζει όπου ο τοίχος παρουσίαζε κλίσεις και να τον επισκευάζει εκ νέου, ενώ πολλοί χασομέρηδες χωρικοί έβλεπαν την εργασία του κι έδιναν τις συμβουλές τους, μια και ο μάστορας ήταν περισσότερο άνθρωπος του στυλό, του μολυβιού και της πένας παρά των σκληρών εργασιών.

Και ξαφνικά ω του θαύματος, μέσα από τα χαλάσματα του πεσμένου τοίχου, ξεπρόβαλε καλοτοποθετημένος με μεράκι και ευσυνειδησία ο τενεκές, που όταν άνοιξε το καπάκι του, εμφανίσθηκε μέσα ένας τεράστιος θησαυρός χρυσών λιρών οθωμανικής και αγγλικής κοπής που έκαναν όχι μόνο τον τυχερό, αλλά και την ομήγυρη να τρίβουν τα μάτια τους από την λάμψη.

Όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό, ο πατέρας του τυχερού συμπολίτη ήταν μεγαλέμπορας λαδάς και ξυδάς, ονομαστός στην περιοχή και στην εποχή του, που τιμάρευε καλά τους καρπούς των κόπων του.

Έτσι, τα χρήματα τα έκρυψε στον τοίχο του σπιτιού του, αλλά το μυστικό, φαίνεται ότι το κράτησε μέχρι την τελευταία του πνοή και το πήρε μαζί του, μέχρις ότου ο τυχερός γιος το έβγαλε από την αφάνεια. Μόνιμη διεύθυνση άρθρου: http://www.xronos.gr/view.cgi?newsid1128052800,98425,
Πέμπτη, 29.9.2005
Αναγνώριση της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού!
Εκδήλωση στην Κομοτηνή το άλλο Σάββατο με ομιλητές τους Θέμο Στοφορόπουλο, τον δικηγόρο Ιωάννη Χατζηαντωνίου και τον Στέλιο Παπαθεμελή.

Στο Ίδρυμα Παπανικολάου, στην Κομοτηνή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. ημερίδα με θέμα «Θράκη, χθες-σήμερα-αύριο» που διοργανώνεται από την ΠΟΘΣ, με αξιόλογους εισηγητές. Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Μαρίτσα Παρασκευοπούλου, αναφέρει τα εξής:

«Να αναγνωριστεί η γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων επιμένει με μήνυμα ότι οι Έλληνες πρέπει πάντοτε να θυμούνται τι είχαμε, τι χάσαμε και τι θα χάσουμε εάν δεν σταματήσουμε να υποχωρούμε και να ξεχνάμε.

Οι Θρακιώτες δεν πρέπει να επιτρέψουν άλλη αδικία και θυσία σε βάρος του Θρακικού Ελληνισμού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλες παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 6 μ.μ. Έναρξη εκδήλωσης. 6.05 μ.μ. Χαιρετισμός προέδρου της ΠΟΘΣ. Σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων των αρχών. 6.10 μ.μ. Θέμος Στοφορόπουλος, πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο «Η Θράκη του χθες», 6.25 μ.μ. Ιωάννης Χατζηαντωνίου, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω «Η Θράκη του σήμερα», 6.40 μ.μ. Στέλιος Παπαθελής, βουλευτής - τ. υπουργός «Η Θράκη του αύριο". 6.55 μ.μ. Πέρας εισηγήσεων - συζήτηση.

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Σούλα Χρυσοστόμου, μέλος Δ.Σ. της ΠΟΘΣ, υπεύθυνη Ν. Ροδόπης. Συντονίστρια: Καίτη Μελή - Παπαπαναγιώτου, δημοσιογράφος - οικονομολόγος.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Μόνιμη διεύθυνση άρθρου:
http://www.xronos.gr/view.cgi?newsid1127966400,4362,
Τετάρτη, 30.12.2008
Τον μαχαίρωσε για το πάρκιν!
Μαχαίρωσε τον 21χρονο που αποπειράθηκε να του μετακινήσει, το δίκυκλο του έξω από καφετέρια του Βόλου όπου καθόταν. Μόνιμη διεύθυνση άρθρου: http://www.taxydromos.gr/
Φούρνος
Μελεκούνι
Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire
© magikokouti 2020| Ειδήσεις Τύπος Περιφέρεια | Εικονα Φοντου Παραλια Παλια Θεσσαλονικη | 028-Dec-2020