Magiko Kouti HomeBig Ecran
My Movies Cinephl
Μαγικό Κουτί Blog
On line!
Online Now Icons

Valid CSS!
Tαινίες —Aρχείο 2009 - 2012
Ακι Καουρισμάκι Η Ευρώπη πρόδωσε τα όνειρα μου
  kaurismaki
  Aki Kaurismaki - Fhoto Αρχικη πηγη Αθηνοραμα gr
 • Η Ευρώπη πρόδωσε το όνειρα μου: Aki Kaourismaki —Ο μεγάλος Φινλανδός σκηνοθέτης (Άνθρωπος δίχως παρελθόν) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) εξομολογείται με το ιδιότυπο rock'n roll στιλ του, για την προσωπική του οπτική στα σημερινά αδιέξοδα της Ευρώπης:
  "Είναι πολύ περίεργο. Πάντα πίστευα και έλεγα: «Αυτό δεν θα τελειώσει καλά». Από τα 17 μου το λέω αυτό. Γιατί στα υψηλά πατώματα των μεγάλων εταιριών, όπου κανονικά θα έπρεπε να φωλιάζει η βαρεμάρα δεν κατοικεί ανθρώπινη ψυχή. Δεν είναι κανένας εκεί, παρά μόνο ένας υπολογιστής. Πάνω από τον υπολογιστή βέβαια υπάρχει άλλος ένας όροφος όπου βρίσκεται το Κεφάλαιο. Αυτό δεν έχει συναισθήματα, δεν δείχνει οίκτο, χέστηκε για τον άνθρωπο. Και εγώ χέστηκα γι’ αυτό. Γιατί δεν μπορείς να πυροβολήσεις έναν εχθρό που δεν υπάρχει, έναν εχθρό που αποτελείται μόνο από νούμερα" (Απόσπασμα)
  πλήρης συνέντευξη που έδοσε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ / Μποέμικη Ζωή (1992)
H ζωή του "Chéri" (2009)

 • με πρωταγωνιστές τους Μισέλ Φάϊφερ (Michelle Pfeiffer) και τον Ρούπερτ Φρεντ (Rupert Friend). Επιτυχημένη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος Chéri της Κολέτ.
Η Πισίνα - Swiming Pool (2003)
 • Γυρισμένο στη Νότιο Γαλλία, αφηγείται την εκεί παραμονή της συγγραφέως αστυνομικών μυθιστορημάτων και τη γνωριμία με την απρόσμενη εξέλιξη, με την κόρη του εκδότη και φίλου της στην Αγγλία. Εκπληκτική ερμηνεία από την Charlotte Rampling. H σκηνοθεσία του Γάλλου Francois Ozon, η φωτογραφία, η πλοκή καθιστούν την ταινία συναγωνίσιμη με την παλιά Πισίνα με τους Αλαίν Ντελόν, Ρόμυ Σνάιντερ αλλά με εντελώς διαφορετική ιστορία που κοινό όμως έχουν τον φόνο και την απόκρυψή του.
  Σημειωτέον Καθώς οι σκηνές δίπλα στην πισίνα είναι ακριβώς οι ίδιες με την παλιά ταινία του Ζακ Ντεραί, η βίλα στη Νότιο Γαλλία, και όπως το ζευγάρι των πρωταγωνιστών κινείται δίπλα στην πισίνα, με φόντο την εξοχή και το θαυμάσιο σπίτι, μπορούμε να πούμε πως είναι ένα νέο remake της Πισίνας αλλά μ' έναν άλλο - αλλά με παραπλήσια στοιχεία, καμβά ιστορίας Imdb >> Swiming Pool (2003) —video: La Piscine 1969 με τους Alain Delon, Romy Schneider
Ο Παράδεισος στη Δύση - Eaden a l' ouest (2009)
 • Γυρισμένη στην Ελλάδα, η ταινία του Κώστα Γαβρά με τον θαυμάσιο πρωταγωνιστή Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, διαπραγματεύεται με δροσιά και κέφι - κανένας μελοδραματισμός ή τραγικότητα, το μεγάλο θέμα της εποχής της παγκοσμιοποίησης: τη Μετανάστευση, όπως και πλείστα άλλα: τον Τουρισμό, τις μεγάλες αλυσσίδες ξενοδοχείων, την ελληνική ύπαιθρο, την ασυνέπεια των Υποσχόμενων, την αγορά εργασίας με τους σκληρά εργαζόμενους και σε άθλιες συνθήκες - εν τέλει το Ανέφικτο πέρα για πέρα, για τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται στην Ευρώπη να γλυτώσουν απ' τη μιζέρια των χωρών τους, νομίζοντας τη για τη Νέα γη της Επαγγελίας. >>περισσότερα - Επίσημος δικτυακός τόπος ταινίας
Ένας διεθνής Έλληνας - Κώστας Γαβράς Kriti TV
Θα χυθεί Αίμα - There will be blood (2007)
 • Η θαυμάσια ταινία με τον Daniel Day Lewis, περί της ανόδου και της πτώσης του μεγιστάνα των πετρελαίων στις αρχές του αιώνα.
  Μια νέα έκδοση ομοιάζουσα με τον Γίγα με τους Τζέιμς Ντην και Λιζ Τέυλορ, αλλά περισσότερο ρεαλιστική και σκληρή, για τη ζωή των αυτοδημιούργητων μεγιστάνων...
  Για τις διακυμάνσεις έως και τις αλλοιώσεις που επιφέρει το χρήμα στον χαρακτήρα τους.
  Το πως καταλήγει ο ήρωας της ταινίας είναι και η δραματική κορύφωση του έργου - >>imdb
Jump (2008)
 • H ζωή του φωτογράφου Richard Pressburger, που έκανε 100 εξώφυλλα στο Life μετά την έξοδο του από την Αυστρία για τις ΗΠΑ όταν αποφυλακίστηκε με χάρη. Στη δεκαετία του '20 ο νεαρός φωτογράφος πηγαίνει εκδρομή στις Αυστριακές Άλπεις με τον πατέρα του με τον οποίο δεν τα πηγαίνει καλά εξ αιτίας του δύστροπου χαρακτήρα του τελευταίου, ο οποίος γλυστρώντας και πέφτοντας στο ποτάμι κτυπάει στο κεφάλι και μένει καθηλωμένος, αναίσθητος, δίπλα στα παγωμένα νερά.
  Ο γιός του τρέχει να φωνάξει για βοήθεια στην επιστροφή του όμως ο πατέρας του είναι νεκρός χτυπημένος στο μέτωπο με αιχμηρό αντικείμενο >>περισσότερα >>imdb
Videos to watch

Από το έργο Belle Maman
back top

Catherine Deneuve
delon
Η πισινα - 1969 Φωτο Αρχική πηγή
My Playlist: Movie Music
© magikokouti 2018 | Ταινιες - B΄ (3 Κριτικες) 10 Video | 1-jan-18