Magiko Kouti




Ke.pe.me
Online
Πολιτισμός - Αρχείο Ειδήσεων - Βιβλία - Εκδόσεις - Τέχνες
Γεγονοτα
 • 07/01/2007 - ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ Έφυγε διακεκριμένος λογοτέχνης της Θεσσαλονίκης - Απεβίωσε ο Τηλέμαχος Αλαβέρας. Πέθανε τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο λογοτέχνης Τηλέμαχος Αλαβέρας. Συγγραφέας σειράς μυθιστορημάτων, διηγημάτων και δοκιμίων, ο 81χρονος Τηλέμαχος Αλαβέρας είχε βραβευθεί πρόσφατα με το μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Επί σειρά δεκαετιών είχε διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και εκδότης του μακροβιότερου λογοτεχνικού περιοδικού «Νέα Πορεία». Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. >> συνέχεια σε βιογραφικό Τηλέμαχου Αλαβέρα.
Συνεντευξη
 • Τάκης Aλεξίου Η Δημοκρατία είναι μια διαδικασία ανάληψης ευθυνών
 • Τάκης Αλεξίου Ο αγώνας συνεχίζεται
Εκδηλωσεις
 • 8/6/2006 Συμπόσιο Ποίησης Συμπόσιο ποίησης στο "Σπίτι της Λογοτεχνίας" - Λεύκες Πάρου (24 - 30/06/06)
  Στο σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες Πάρου, από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο ποίησης με Έλληνες και Αμερικανούς ποιητές. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα γίνουν μεταφράσεις και αναγνώσεις των ποιημάτων από τους συμμετέχοντες.
  Το συμπόσιο διοργανώνεται από την Suzan Gevirtz, καθηγήτρια στο Poetry Center - San Francisco State University και την ποιήτρια Σιαρίτα Κουκά. Από την Ελλάδα συμμετέχουν οι ποιητές: Μ. Λαϊνά, Δ. Δημητρά, Ε. Γαραντούδης, Α. Παρθένης, Σ. Κουκά, Δ. Αγραφιώτης, Α. Σταυρακοπούλου, Θ. Μασκαρέλος, Ν. Καψή.
  Από την Αμερική συμμετέχουν οι ποιητές: S. Gevirtz, S. Doris, C. Weiner, S. Dickison, E. Stecopoulos, T. Dressen, S. Riggs, S. Fatal, E. Adnan. Την φιλοξενία των ποιητών προσφέρει το ΕΚΕΜΕΛ.

  Η συνεργασία του ΕΚΕΜΕΛ και του Δήμου της Πάρου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2003 με μια σειρά σεμιναρίων για μεταφραστές Nεοελληνικής λογοτεχνίας που πραγματοποιήθηκαν στο νησί. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα μιας μόνιμης στέγης για τους μεταφραστές, η οποία και οδήγησε στην ίδρυση του «Σπιτιού της Λογοτεχνίας» την άνοιξη του 2004. Αποστολή του «Σπιτιού της λογοτεχνίας» είναι να φιλοξενεί επαγγελματίες συγγραφείς και μεταφραστές λογοτεχνίας από ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως από την Ευρώπη. Το συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου
  Ανάλογη Στέγη Γραμμάτων για φιλοξενία συγγραφέων και μεταφραστών απ' όλο τον κόσμο, διαθέτει και το νησί των Ιπποτών - η Ρόδος, σε μια από τι ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού.
 • Οκτώβριος 2006 ΩΝΑΣΗΣ Έκθεση στο "Μπενάκη"
 • 10ο Συνέδριο Θρακολογίας - Κομοτηνή ¬ Link extern. 8/10/2006
 • 28-nov-06 Eκδήλωση για τον συγγραφέα Θανάση Mητσόπουλο στην Aίθουσα της Παλαιάς Bουλής την Tετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 6.00 μ.μ. «H Aρκαδία στη διαχρονική της πορεία» του Θανάση Μητσόπουλου έκδοση του «Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών». Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι από το πεντάτομο έργο του Θανάση Μητσόπουλου. O πρώτος τόμος με τον τίτλο: "H Aρκαδία: H Φύση - H Mυθολογία και θεογονία - Oι απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας" και ο δεύτερος τόμος με τον τίτλο: "H Aρχαία Aρκαδία", από τις εκδόσεις του Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών.
  *** Για τα δύο αυτά θαυμάσια βιβλία του Θανάση Mητσόπουλου θα γίνει παρουσίαση την Tετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Aίθουσα της Παλαιάς Bουλής, Σταδίου 13 Aθήνα.
  Για το συγγραφικό έργο του συγγραφέα θα μιλήσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων κ.κ. Eυάγγελος Bελιτζέλος, Γιάννης Πανούσης, Φίλιππος Nικολόπουλος και ο Γεώργιος Θανόπουλος, θα συντονίζει ο Πάνος Aϊβαλής εκδότης-δημοσιογράφος. Tην εκδήλωση διοργανώνει η Eταιρεία Aρκαδικών Γραμμάτων και Tεχνών - ΚΕΝΤΡO ΠΕΛOΠOΝΝHΣΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Mόνιμη διεύθυνση άρθρου
Προηγουμενα
 • Στον Τάσο Αλαβέρα το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας.
  Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία για το 2005/ ΕRΤ.GR Τηλέμαχος Αλαβέρας
 • Χαρά και ικανοποίηση έφερε στον 81χρονο Θεσσαλονικιό λογοτέχνη Τηλέμαχο Αλαβέρα η "είδηση" για την απονομή στο σύνολο του έργου του.
  Βραβεύτηκαν επίσης οι Κακούρη (μυθιστόρημα), Καίσαρης (διήγημα), Γαλάτης (ποίηση), Καστρινάκη (δοκίμιο) και Σαμουηλίδης (χρονικό)
Επισημανσεις - Προηγουμενα αρθρα
page down
Περ. Πανταζής - Στην παραλία (λεπτ.)
back
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Επτά Πηγές - Αφάντου Ρόδος Επτα πηγες - Αφαντου, Ροδος (ΒΑ)
Λεύκες - Πάρος
Παρος - Οικισμος Λευκες

Τηλέμαχος Αλαβέρας Θεσσαλονικη 1926 - 2007

Μιμης Φωτοπουλος 1913-1986
top
© magikokouti 2021 | Πολιτισμος - Aρχειο | 21-feb-21