Tριπολη 1896 (Οκτωβριος) - Πρεβεζα 1928 (Ιουλιος) - 93 χρονια απο το θανατο του
Τρίπολη: (Ανακαινισμένη) Οικία Καρυωτάκη - Σημερινή διοίκηση του Παν/μίου Πελ/σου
Χρονολόγιο
Φεβρουάριος 1919, "Ο πόνος του ανθρώπου και των πραγμάτων" — την ίδια χρονιά εκδίδει με τον φίλο του Άγι Λεβέντη το σατυρικό περοδικό "η Γάμπα" το οποίο απαγορεύει η αστυνομία κατά το έκτο τεύχος
1922, "Νηπενθή" Γνωριμία στη νομαρχία Αττικής με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, υπάλληλος κι εκείνη στη Νομαρχία. Το ειδύλλιο αυτό δεν ευδοκίμησε - κάτι που γέμισε απελπισία την Πολυδούρη.
Ο Καρυωτάκης διατήρησε δεσμό από τα μαθητικά του χρόνια στα Χανιά - όπου ο πατέρας του, υπάλληλος Τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δ. Έργων υπηρετούσε, με την Άννα Σκορδούλη. Ο δεσμός με την Άννα Σκορδούλη κράτησε ως το 1922 —(26).
1924, “Eλεγεία και Σάτυρες”
το ποίημα “Ένα σπιτάκι”, με αφιέρωση στη Μαρία Πολυδούρη. Τον ίδιο χρόνο, χωρισμός με Πολυδούρη
1924 - 1926, Περίοδος σιωπής ενώ η Πολυδούρη αρραβωνιάζεται τον Αριστοτέλη [Άρη] Γεωργίου, δικηγόρο, εγκαθίσταται όμως στη Φτέρη (ορεινή Αιγιάλεια) Αιγίου κι αρχίζει τη συγγραφή μιας νουβέλας που δεν θα δημοσιεύσει - (γιατί;)
τέλος το 1928, Ολοκληρώνεται με το "Πρέβεζα"
η συλλογή "Ελεγεία και Σάτυρες" που θα είναι
και η τελευταία του.
1928 Ιούλιος Τερματίζει τη ζωή του με αυτοπυροβολισμό —χωρίς καμμιά εξήγηση, μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες, στη παραλιακή τοποθεσία Άγιος Σπυρίδων, στη Πρέβεζα.