Υλικά
- Μπακαλιάρος παστός (μπακάλη)
- αλεύρι
- μπαίκιν
- μπύρα 1/2 μπουκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αφήνεις τον μπακαλιάρο έχοντας τον πρώτα κόψει σε φέτες σε νερό που αλλάζεις
κάθε 4-5 ώρες όλη τη μέρα για να ξαλμυρίσει. Την επομένη τηγανίζεις
τα κομμάτια σε κουρκούτι που ετοιμάζεις αναμειγνύοντας το
αλεύρι με το νερό συν λίγο μπαίκιν ή το αλεύρι με τη μπύρα
προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
Συνοδεύεται με σκορδαλιά.
Το φαγητό αυτό το τρώνε σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, του Ευαγγελισμού
Βon Appétit!
(Κλείσιμο παράθυρου)
|