Συνταγές “Γλυκόξινο Λάχανο”
Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο Φλώρα,
- 1 μέτριο κόκκινο λάχανο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 2 χούφτες σταφίδες,
- 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους,
- 1 κ.σ. ζάχαρη,
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί,
- 1/2 φλ. λεμόνι και άσπρο ξύδι αναμεμειγμένα,
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ψιλοκόβεις και πλένεις το λάχανο
- Ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτεις το λάχανο και το κρεμμύδι.
Σωτάρεις για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι
να μαλακώσει το λάχανο
- Προσθέτεις τη ζάχαρη και το κόκκινο
κρασί και σιγοβράζεις με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά
περίπου ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το λάχανο
- Προς το τέλος προσθέτεις το μείγμα λεμονιού και ξυδιού, αλάτι και πιπέρι
-προαιρετικά- σταφίδες. Ανακατεύεις και σερβίρεις ζεστό ή κρύο
Λέγεται και Choukroute με κόκκινο λάχανο
Bon appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|
|
|
© magikokouti 2020 |
Συνταγές Γλυκόξινο Λάχανο |
29-dec-20
|