iconpasta

Συνταγές “Γλυκόξινο Λάχανο”

  • Καλάθι Αγορών

    • 1 Κόκκινο Λάχανο
    • Κρεμμύδι
    • Σταφίδες
    • Μήλο
    • Κρασί (κόκκινο)
    • Λεμόνι, ξύδι
Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο
ΥΛΙΚΑ:
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο Φλώρα,
    • 1 μέτριο κόκκινο λάχανο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο,
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
    • 2 χούφτες σταφίδες,
    • 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους,
    • 1 κ.σ. ζάχαρη,
    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί,
    • 1/2 φλ. λεμόνι και άσπρο ξύδι αναμεμειγμένα,
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Ψιλοκόβεις και πλένεις το λάχανο
  2. Ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτεις το λάχανο και το κρεμμύδι. Σωτάρεις για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει το λάχανο
  3. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το κόκκινο κρασί και σιγοβράζεις με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το λάχανο
  4. Προς το τέλος προσθέτεις το μείγμα λεμονιού και ξυδιού, αλάτι και πιπέρι -προαιρετικά- σταφίδες. Ανακατεύεις και σερβίρεις ζεστό ή κρύο
Λέγεται και Choukroute με κόκκινο λάχανο

Bon appétit!

Κλείσιμο παράθυρου
 
top
back
12345678910111213141516171819 <<Προηγ>>Επόμ
© magikokouti 2020 | Συνταγές Γλυκόξινο Λάχανο | 29-dec-20