Συνταγές “Σπανακόρυζο”
Σπανακόρυζο
ΥΛΙΚΑ
- Σπανάκι 1/2 κιλό
- ρύζι 1/2 φλ.
- λάδι
- 1 κρεμμύδι
- άνηθος
- αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματάμε το σπανάκι (αν είναι φρέσκο) αν κατεψυγμένο το αχνίζουμε
με ελάχιστο νερό για μερικά λεπτά. Στραγγίζουμε.σε σουρωτήρι
το σπανάκι.
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε
έως ότου ασπρίσει και προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι.
- Προσθέτουμε κάμποσο ζεστό νερό και το αφήνουμε λίγο να βράσει.
Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
- Προσθέτουμε 1/2 φλ.
ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά έως ότου μαλακώσει και ψηθεί το
ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι.
Βon Appétit! Extra Υλικά
- Άνηθος, Σπανάκι, Κρεμμύδι, Λεμόνι
Κλείσιμο παράθυρου
|
|
© magikokouti 2020 |
Συνταγές - Σπανακόρυζο |
30-jan-18
|