Σάλτσα Pesto
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. Bασιλικός πλατύφυλλος (στα καλά σουπερμάρκετς)
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. Σκόρδο, αλάτι
- 2 κουτ. σ.Κουκουνάρια
- 1/2 φλ.Λάδι
- ¬ για pesto genovese τριμμένη παρμεζάνα 30 γρ.
- 1/4 φλ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο ή σάρντο
- 1/4 κουτ. γλ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένεις τα φύλλα πολύ καλά, τα κόβεις και τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί
με το κρεμμύδι και αρκετό λάδι.
- Στη μικρότερη ταχύτητα, ρίχνεις σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι.
- Στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μπλέντερ αναμειγνύεις ώσπου να γίνει ένα ενιαίο
μείγμα.
Βάζεις τη σάλτσα στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσεις ρίχνοντας τη αργότερα
- ανακατεύοντας να πάει παντού, μέσα στα μόλις βρασμένα μακαρόνια.
(Προτιμότερη πάστα σπαγγέτι ή φουζίλι)
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|
|
Καλάθι Αγορών- Βασιλικός Πλατύφυλλος
- Σκόρδο
- Κουκουνάρι
- Κρεμμύδι
- Παρμεζάνα
|