pesto

Συνταγές - Σάλτσα “Pesto”

Σάλτσα Pesto
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ. Bασιλικός πλατύφυλλος (στα καλά σουπερμάρκετς)
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο, αλάτι
  • 2 κουτ. σ.Κουκουνάρια
  • 1/2 φλ.Λάδι
  • ¬ για pesto genovese τριμμένη παρμεζάνα 30 γρ.
  • 1/4 φλ. τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο ή σάρντο
  • 1/4 κουτ. γλ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένεις τα φύλλα πολύ καλά, τα κόβεις και τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και αρκετό λάδι.
  2. Στη μικρότερη ταχύτητα, ρίχνεις σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι.
  3. Στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μπλέντερ αναμειγνύεις ώσπου να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
    Βάζεις τη σάλτσα στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσεις ρίχνοντας τη αργότερα - ανακατεύοντας να πάει παντού, μέσα στα μόλις βρασμένα μακαρόνια.
    (Προτιμότερη πάστα σπαγγέτι ή φουζίλι)

Βon Appétit!

Κλείσιμο παράθυρου
top
  • Καλάθι Αγορών
    • Βασιλικός Πλατύφυλλος
    • Σκόρδο
    • Κουκουνάρι
    • Κρεμμύδι
    • Παρμεζάνα
back
12345678910111213141516171819 <<Προηγ>>Επόμ
© magikokouti 2022 | Συνταγές | Σαλτσα Πεστο | 18-oct-22
Σχετικα (Pesto sauce)