garides

Συνταγές “Ρύζι με κάρυ και γαρίδες”

Ρύζι με κάρυ και γαρίδες
      ΥΛΙΚΑ
    • 350 γρ. ρύζι Agrino Bella
    • 350 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες (κατά προτίμηση μεγάλες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια)
    • 1 /2 κιλό κρέμα γάλακτος λάϊτ κατά προτίμηση ή εβαπορέ λάϊτ κατά προτίμηση
    • 1 κ.σ. γεμάτο αλεύρι
    • 1 κρόκος αυγού
    • 80 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση Becel Proactiv (gourmé) ή ελαιόλαδο (extra ποιότης)
    • παρμεζάνα τριμένη
    • 2 κουτ. γλ. κάρυ
    • λίγο αλάτι
EKTΕΛΕΣΗ
  1. Βάλτε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό (Αναλογία 3 νερό/1 ρύζι). Όταν βράσει το νερό ρίξτε λίγο αλάτι και το ρύζι. Ανακατέψτε. Αφήστε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή προς τελείως χαμηλή φωτιά. Εντωμεταξύ, αφήστε τις γαρίδες έξω απ' το ψυγείο να ξεπαγώσουν
  2. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και ρίξτε το μισό βούτυρο και το αλεύρι και ανακατέψτε με το κουτάλι ώσπου να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τότε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ ώσπου να πετύχετε μια αραιή σάλτσα μπεσαμέλ. Ρίξτε λίγο αλάτι και προσθέστε τις γαρίδες, την παρμεζάνα και το κάρυ
  3. Μόλις βράσει το ρύζι (έχοντας μείνει με ελάχιστο νερό), περιχύστε με τη σάλτσα γαρίδων. Γαρνίρετε με μερικές γαρίδες που θα κρατήσετε για τον σκοπό αυτόν. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί —Φωτο: src

  4. Εναλλακτικά Αναμειγνύετε τις γαρίδες —αφού πρώτα τις έχετ τηγανίσει, με σουσάμι που έχετε ελαφρώς σωτάρει σε τεφάλ. Τις προσθέτετε στο ρύζι και περιχύνετε με τη σάλτσα κάρυ. —(Εικόνα, αρχική Πηγή)

Βon Appétit!

Κλείσιμο παράθυρου
top
  • Καλάθι αγορών
    • Γαρίδες
    • Ρύζι
    • Κρέμα Γάλακτος
    • Αλεύρι
    • Βιτάμ
    • Αυγά
    • Σουσάμι
back
12345678910111213141516171819 <<Προηγ>>Επόμ
© magikokouti 2015 | Ρύζι με καρυ και Γαριδες 29-oct-15