ΥΛΙΚΑ
- Ρεβύθια (μισή συσκευασία) (Σκλαβενίτης εγχώρια μεγάλα)
- Ελαιόλαδο (1 φλ) ή και λιγότερο
- Ταχίνι (2-3 κουτ σούπας) προτιμότερο "Χαϊτογλου"
- Λεμόνι 1
- Κρεμμύδι 1/3 κομμένο σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδίς μουσκεύεις τα ρεβύθια. Λίγο πριν τα βράσεις προσθέτεις λίγη σόδα φαγητού. Ανακατεύεις, αργότερα τα ξεβγάζεις πολύ καλά. Το πρώτο νερό βρασίματος καλύτερα το πετάς. Τα ξαναβάζεις στη φωτιά, αφαιρώντας συνεχώς -μόλις
πάρουν δυνατή βράση- τον αφρό.
Αφού μαλακώσουν και φουσκώσουν, προσέχεις να μη χάσουν τη φλούδα τους στο βράσιμο, στραγγίζεις και τα αναμειγνύεις
στο μπλεντερ αρχικά στο 1, με το λάδι και το ταχίνι.
Δυναμώνεις ταχύτητα προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτεις αλάτι, τον χυμό ενός λεμονιού επίσης, κρεμμύδια καραμελωμένα
Σερβίρεις το ντιπ σε βαθύ μπωλ, κάνοντας μια λακκούβα στο
μέσον όπου ρίχνεις ελαχιστο λάδι και λίγα -(προαιρετικά)-
κουκουνάρια ή ηλιόσπορους. Συνοδεύεις με αραβικές πίτες. Στη φωτο (δεξιά) σερβίρεται με πολύ καλά βρασμένα ρεβύθια στο μέσον και πασπαλισμένο με πάπρικα (κόκκινο πιπέρι από πιπεριές) Μια πολύ καλή παρασκευή του Hummus βγαίνει από την εταιρεία Υφαντής (Hummus Κλασσικό) με κύρια συστατικά: Humus Υφαντής - Συστατικά - Ρεβύθια
- Ταχίνι (Αλεσμένο Σουσάμι)
- Ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο
- Σκόρδο
- Ζάχαρη (λίγη)
- Πιπέρι
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|