Koλοκυθάκια ω-γκρατεν
ΥΛΙΚΑ
- κολοκυθάκια
- αλεύρι
- αυγά
- τυρί
- ελαφριά μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξύνουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη του τυριού.
Τα βάζουμε σε πυρέξ περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και το τυρί
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
-
Σάλτσα Μπεσαμέλ: Λυώνουμε το βούτυρο (60 γρ.) σε μέτρια
φωτιά στο σκεύος μας, προσθέτουμε το αλεύρι πλήρες - (1/3 φλ.)
ανακατεύοντας γαι ένα δυο λεπτά.
Αποσύρουμε απ' τη φωτιά, σιγά
σιγά προσθέτουμε το γάλα (4 1/2 φλ.) και 2 κρόκους αυγών, έως ότου επιτύχουμε ένα
λείο μείγμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο
κουτάλι για 10-12 λεπτά ακόμη, έως ότου η σάλτσα αρχίζει να στέκεται
στο κουτάλι.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα (75 γρ.),
(1/4 κ.γλ.) αλάτι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|
|
Καλάθι αγορών- Κολοκυθάκια
(Για την Μπεσαμέλ:)
- Αυγά
- Γάλα
- Βιτάμ
- Αλεύρι
- Μοσχοκάρυδο
- Παρμεζάνα
|