Ταλιατέλες του Αλάσιο

Συνταγές - “Ταλιατέλες του Αλάσσιο”

Ταλιατέλες του Αλάσσιο
Υλικά
    • 2 έως 3 κλωνάρια σέλερυ (χοντρό σέλινο)
    • 1 πράσο
    • Βούτυρο (Bιτάμ Ελαίς)
    • 200 γρ. ΖΑΜΠΟΝ πολύ καλής ποιότητας (fumé)
    • 2 με 3 βραστά ΑΥΓΑ (πολύ καλά βρασμένα)
    • Αλάτι Πιπέρι Μοσχοκάρυδο (τριμένο)
    • 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος
    • 1 φλ τσαγιού τριμένη παρμεζάνα (Grana)
    • 1/2 κιλού Ταλιατέλες (με αυγά)
Εκτέλεση - Στάδια 4
  1. Κόβετε σε κομματάκια το σέλινο, το πράσο και το ζαμπόν κ τα ζεματάτε. Τα στραγγίζετε, τα σωτάρετε με λίγο βούτυρο, προσθέτετε το ζαμπόν κομμένο σε λαμέλες, τα αυγά κομμένα σε μικρούς κύβους, αλάτι πιπέρι, διατηρείτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για να 'ναι ζεστό.
  2. Βράζετε σε μπόλικο νερό τις ταλιατέλες
  3. Βράζετε για λίγο την κρέμα γάλακτος (σε άλλο σκεύος) και προσθέτετε την παρμεζάνα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  4. Ρίχνετε τη σάλτσα επάνω στις βρασμένες πια ταλιατέλες και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά μ' αυτές. Σκεπάζετε (χωρίς να ανακατεύετε) με το μείγμα από το ζαμπόν με τα αυγά και σερβίρετε αμέσως

    Είδος - Ιταλικές Ταλιατέλες

    Το σέλερυ υπάρχει στα μεγάλα μανάβικα και υπεραγορές

Βon Appétit!

(Κλείσιμο παράθυρου)
top

Αλάσιο - κωμόπολη της Ιταλικής Ριβιέρας
Δάσος
  • Καλάθι αγορών
    • Ταλιατέλες
    • Αυγά
    • Ζαμπόν
    • Σέλερυ
    • Πράσο
    • Βιτάμ
    • Παρμεζάνα
    • Μοσχοκάρυδο
    • Κρέμα Γάλακτος (λάιτ)
12345678910111213141516171819 <<Προηγ>>Επόμ
back
© magikokouti 2015 | Συνταγες - Ταλιατελες του Αλασιο - Taliatelle di Alassio | 29-oct-15