Υλικά:
- Μπακαλιάρος (φέτες ψαρά)
- ντομάτες φρέσκες
- καρότα
- κρεμμύδια
- μαϊντανός
- σκόρδο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια στο λάδι, προσθέτεις ψιλοκομμένο
το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτεις τα καρότα σε ροδέλες και
τις μισές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. Αφού ψηθούν -χωρίς
να λιώσουν- τοποθετείς επάνω τις φέτες το ψάρι. Στο τέλος,
προσθέτεις τις υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας και τον μαϊντανό.
Μία παραλλαγή είναι μπακαλιάρος φρέσκος φέτες με πράσα. Αντί για ντομάτες βάζουμε πράσα προσθέτοντας ένα αυγολέμονο στο τέλος. [Εστιατόριο "Ψαράκια και Θαλασσινά"]
Αυγολέμονο 🍋
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λεμόνι με λίγο κορν-φλάουερ (Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης). Όταν έχει χτυπηθεί καλά το αυγό και το διαλυμένο στο κορν-φλάουερ λεμόνι, τα ενώνουμε προσθέτοντας από το (ζεστό) ζουμί της κατσαρόλας λίγο-λίγο, ένα ποτήρι περίπου ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα όπου είναι το φαγητό, ανακινώντας τη κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο.
O μπακαλιάρος είναι λίαν ωφέλιμο ψάρι και δεν έχει καθόλου κόκαλα.
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|