Υλικά
- Ένα πακέτο Λαζάνια
- 50 γρ. κουκουνάρια
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 2/3 Πεκορίνο Ρομάνο (όσο πάρει)
- Παρμεζάνα τριμμένη
- 25 φύλλα Βασιλικού
- Λάδι Έξτρα,
- Σάλτσα Ντομάτας
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα κουκουνάρια, το Σκόρδο, το Πεκορίνο Ρομάνο (τριμμένο) το 1/3 Παρμεζάνας τριμμένης, 25 φύλλα Βασιλικού, το Έξτρα λάδι
Σ' αυτό το μείγμα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας - ετοιμασμένη προηγουμένως, που περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, λάδι, 1 - 2 φρέσκες ντομάτες.
Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια στρώση σάλτσας πασπαλισμένη με Παρμεζάνα. Ακολούθως μια στρώση λαζάνια
Αυτό θα επαναλάβουμε 4 φορές. Περιχύνουμε στο τέλος με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με άφθονη τριμμένη Παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 220 για 20 λεπτά. Συνιστώνται Λαζάνια σκληρού αλευριού, βιολογικά, La Terra e il Cielo. Οι Ιταλοί δεν τα βράζουν αρχικά, τα λαζάνια. Συνιστάται ωστόσο να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν κάπως, πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί (Τα βγάζουμε ένα ένα με τρυπητή κουτάλα). Αν θέλουμε στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε και λίγο κιμά - για πιο extra γεύση!
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|