ΥΛΙΚΑ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 500 γραμμ. τομάτα στον τρίφτη
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
- αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
- 300 γραμμ. πένες
- 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- μερικά φυλλαράκια βασιλικό για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 5 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τη τομάτα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε 1 κουταλιά βασιλικό.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσανε στην σάλτσα.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ ανακατεύοντας τα μακαρόνια με τον υπόλοιπο βασιλικό και την παρμεζάνα —[πηγή pame gr
] —(390 θερμίδες/μερίδα)
Βon Appétit!
Κλείσιμο παράθυρου
|